Cum arzi rapid calorii?

Atunci cand discutam despre arderea rapida a caloriilor consumate si automat despre slabire, indiferent de varsta, trebuie sa luam in considerare AMPK. Aceasta este o proteina enzimatica si te ajuta sa slabesti. Unele persoane o au deja activata in organism si de aici avem in jurul nostru acele persoane care sunt mereu slabe, indiferent de ce mananca, iar altii se uita cu invidie la ei. Daca vrei sa slabesti si sa accelerezi procesul in sine, iata mai jos cateva informatii foarte utile, ce te vor ajuta cu siguranta:

Ce este AMPK?

AMPK (adenosine monophosphate-activated protein kinase) este o proteină enzimatică care funcționează ca un senzor metabolic în celulele noastre. AMPK are un rol crucial în reglarea metabolismului energetic și în coordonarea răspunsului celular la schimbările de nutrienți și de energie.

AMPK este activată atunci când nivelul de adenozină monofosfat (AMP) crește în celule, semnalizând că nivelul de energie celulară este scăzut, iar nivelul de adenozină trifosfat (ATP), care este molecula principală de energie în celule, este redus. AMPK acționează astfel pentru a restabili nivelurile de energie celulare prin mai multe mecanisme, cum ar fi creșterea captării de glucoză și a oxidării acizilor grași, stimularea producției de mitocondrii (care sunt centralele energetice ale celulei) și inhibarea producției de glucoză în ficat.

Activarea AMPK este asociată cu numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea sensibilității la insulină, reducerea inflamației, promovarea autofagiei (un proces de reciclare celulară) și reglarea metabolismului lipidic și glucidic. Prin urmare, AMPK a devenit o țintă importantă în cercetarea și dezvoltarea de strategii pentru tratarea afecțiunilor metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2, obezitatea și bolile cardiovasculare.

Cum activam AMPK? 3 metode eficiente

  1. Exerciții de mare intensitate (cardio)

Acestea includ alergatul, mersul rapid, urcatul scărilor, săritul coardei și multe altele. Cu toate acestea, pentru un începător, este întotdeauna mai sigur să facă exerciții cu un antrenor și să înceapă cu un ritm mai lent pentru a evita rănirea.

Avantaje și dezavantaje

Din păcate, antrenamentul de mare intensitate nu este imediat posibil pentru toată lumea, în special dacă aceștia se luptă deja cu kilogramele în plus. Cu toate acestea, exercițiul fizic este larg acceptat ca una dintre cele mai bune modalități de îmbunătățire a sănătății și de activare a AMPK.

2. Băi cu gheață

Scufundarea în apa rece pare să fi câștigat mai multă atenție în ultima vreme, deoarece este benefică atunci când este făcută în siguranță.

Avantaje și dezavantaje

S-a demonstrat că băile cu gheață activează AMPK în teste cu rozătoare. Nu s-au efectuat încă studii asupra oamenilor, dar având în vedere cât de similar reacționăm la stimuli, acest lucru ar putea avea același efect și asupra oamenilor.

Dacă te simți confortabil cu frigul, consultă-ți medicul și încearcă această metodă.

3. Post intermitent ghidat (nu o dietă de înfometare!)

Nu pot sublinia suficient acest lucru. Am văzut mulți oameni eșuând în călătoria lor de post intermitent pentru că se limitează la minim, gândindu-se că trebuie să se înfometeze pentru a obține rezultatele.

Pentru a activa AMPK prin postul intermitent, o persoană nu ar trebui să scadă drastic cantitatea de alimente.

În schimb, ar trebui să urmeze o abordare personalizată a postului. Aceasta elimină, de asemenea, preocupările legate de urmărirea, căutarea de rețete sănătoase, calcularea și multe altele.

Pentru o pierdere sănătoasă în greutate și o metabolism îmbunătățit, este esențial să urmezi o abordare personalizată a postului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Automated SEO